Dom Fläckfria: gatans egna band

Bandet Dom Fläckfria har vuxit fram på nätterna på ett av Stockholms akutboenden för hemlösa. I källaren fanns ett musikrum med dammiga gitarrer. Olika människor började spela ihop. Först spelade de bara covers. Sen kom de på att de kunde skriva egna låtar om det som är deras verklighet. Låtar om ett rikt land i Skandinavien där människor bor på nattbussar och på Centralstationen. Låtar om ett Sverige som inte längre har plats för alla.

Bandet har hållit på sedan 2018 i olika former och konstellationer, och består av både boende och personal från akutboendena. Året 2021 startar bandet sin mest stabil line-up, som även idag spelar och uppträder regelbundet: Alex (sång), Tess (sång), Markku (sång och gitarr), Julen (gitarr och keyboard), Jonas (trummor) och Fredrik (bas).

Sånger från Akutboendet

Våren 2024 åker Dom Fläckfria till den legendariska Silence Records i Koppom och spelar in sina första låtar under namnet Sånger från Akutboendet. Producenten är Sulo Karlsson, som har jobbat bland många andra med Kikki Danielsson, Larz-Kristerz och KSMB, och frontar rockbandet Diamond Dogs. Om Dom Fläckfria har Sulo sagt:

”Bandet består av några av samhällets olycksbarn som sedan många år levt som hemlösa samt ett gäng killar som jobbar på just akutboenden Låtarna skriver dom själva och det är troligtvis det mest autentiska material jag någonsin satt tänderna i. Och för en gångs skull behöver inte hugade recensenter och självutnämnda förståsigpåare leta efter den ’där verkliga känslan’. Dom Fläckfria är på riktigt hela vägen och jag är tacksam för att få vara med en bit på vägen.”

Boka Dom Fläckfria

Dom Fläckfria spelar på alla möjliga scener i Stockholm. De spelar på stans skitigaste och coolaste ställen. På festivaler och på gatan. Hos privatpersoner och på akutboenden. Framför hemlösa och framför socialsekreterare.

Vill du boka bandet? Skicka gärna ett mejl till domflackfria@streetminds.se.

Stödja bandet

Gillar du bandet och vill visa ditt stöd kan du boka en spelning, köpa konsertbiljetter eller våra snygga t-shirts och tygväskor. Bandet finns med på SoundCloud, YouTube och Facebook. Följ oss eller prenumerera dig till Street Minds nyhetsbrev för att få det senaste om bandet och mycket annat.