Street Minds opinion

Street Minds roll som tankesmedja ska vara att argumentera för och peka på åtgärder som skapar bättre förutsättningar för stockholmare som lever i ekonomisk och social utsatthet.

Vi inspireras av länder i vårt närområde och arbetar för att kommun och region ska få upp ögonen kring innovativa lösnigar kring alterntiva former av arbete och boende. 

Opinionsbildning

Soc tar allt jag tjänar

Soc tar allt jag tjänar

Street Minds driver sedan ett år tillbaka ett aktivt arbete för att Sverige ska få Socialt frikort.Idag är det alldeles galet. I Sverige vinner människor som länge levt i utanförskap ingenting på att börja arbeta i liten skala. Allt man tjänar kvittas mot...

Self help housing i Stockholm

Self help housing i Stockholm

Samtidigt som Stockholms stad har en mängd tomställda fastigheter - hus som står tomma utan hyresgäster i väntan på renovering, försäljning eller rivning - så är mer än 2000 stockholmare just nu öppet hemlösa. Street minds har gjort en namninsamling för att...

Debatt

Krönika

Farlig förnedring

Farlig förnedring

Först berättade han om befrielsen i att vara nykter efter år av alkoholmisär och öppen hemlöshet. Sen om hur konstigt det var att gå till Arbetsförmedlingen denna höst när arbetsförmedlarna själva söker jobb.