Våra texter

Här samlar vi alla våra texter. Många av dem skriv inom ramen av våra skrivargrupper. Vi skriver lika gärna om aktuella frågor kring hemlöshet som recensioner av film, musik och annat som är på tapeten. 

 

Soc tar allt jag tjänar

Street Minds driver sedan ett år tillbaka ett aktivt arbete för att Sverige ska få Socialt frikort.Idag är det alldeles galet. I Sverige vinner människor som länge levt i utanförskap ingenting på att börja arbeta i liten skala. Allt man tjänar kvittas mot...

Self help housing i Stockholm

Samtidigt som Stockholms stad har en mängd tomställda fastigheter - hus som står tomma utan hyresgäster i väntan på renovering, försäljning eller rivning - så är mer än 2000 stockholmare just nu öppet hemlösa. Street minds har gjort en namninsamling för att...

Systemutmaningar

Den ekonomiska föreningen Street business och ”tankesmedjan” Street minds har varit verksamma i snart ett år. Med hjälp av ideella krafter med bred kompetens och medel från Allmänna arvsfonden stödjer vi socialt utsatta personer.

Farlig förnedring

Först berättade han om befrielsen i att vara nykter efter år av alkoholmisär och öppen hemlöshet. Sen om hur konstigt det var att gå till Arbetsförmedlingen denna höst när arbetsförmedlarna själva söker jobb.